Понеділок, 29.04.2024, 06:09
Вітаю Вас Гость | RSS

Науково-технічній відділ Іршавського райЦПР

Меню сайту
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Березень » 26 » Виставка дитячих творів мистецтва «Знай і люби свій край»
13:25
Виставка дитячих творів мистецтва «Знай і люби свій край»

Минулого тижня в приміщенні Іршавської районної станції юних техніків розпочала роботу традиційна виставка дитячих творів мистецтва «Знай і люби свій край». Учні близько 24-х шкіл Іршавщини представили 302 роботи. Серед робіт провели конкурс у трьох вікових категоріях (6 – 10, 11 – 15 та 16 – 18 років) та у 18-ти видах декоративно-вжиткового і 3-х видах образотворчого мистецтва. Пересічного іршавця виставка вражала перш за все різноманіттям виробів. Що мене приємно вразило, так це те, що Інна Маргіта, яка брала участь у відборі робіт, може в деталях розказати майже про всі шедеври підростаючого покоління.

 

Не можна не відзначити графічні роботи, які наносяться ручкою або пензликом. Так, великораківець Димитріан Биба у роботі «Здоровий не той, у кого нема проблем, а той, хто вміє їх вирішувати», білими фарбами зверху та чорними знизу композиції доніс до глядачів думку про те, що як сплануєш своє життя, так твої справи й підуть. Ільничанин Петро Бокотей зобразив «Старовинний Львів», а підгірнянка Валерія Бабинець – букет квітів соняшника на рушнику в роботі «Неначе сонечко». Наталія Лендєл під час виготовлення роботи «Чарівна ніч» папір натирала воском, накладала чорну фарбу. Після цього вона віск стирала, залишаючи візерунок.

Привернули увагу глядачів і вітражі. Приборжавка Світлана Ісак розписала на склі панораму рідного села у роботі «Мій рідний край». А її земляк Василь Панько у роботі «Мої права, мої мрії, мій відпочинок» змалював те, що його оточує.

Дівчата традиційно домінували у в'язанні гачком, бісероплетінні та оригамі. Іршавка Мар'яна Максим зв'язала гачком весь одяг для ляльки в експонаті «Бачу твоє, Верховино, щасливе майбуття». У роботі з бісеру «Едельвейс» були використані пластинки. Олександр Марущинець створив із паперу «Чудо-дерево» у вигляді квітки, а Вікторія Сидоран – «Чарівне дерево». Товіт Вовканич брав різні види товстих ниток і зв'язав спеціальною технікою квітку і стрекозу для конкурсу макроме. Іршавець Борис Микита з глини виготовив керамічну роботу «Яйце – давній символ» і оздобив її містичними візерунками.

Білківчанки Іванна Зовдун та Олеся Васильцюн у роботі з батіка «Природа – це казка, яку треба читати» виготовили цілу аплікацію з тканин мами з дитиною на галявині, а навколо них – різні звірі. Дівчата цим прагнули показати зв'язок людини з природою. Малораківчанка Аліна Дьордь із кусків шкіри виготовила практичні речі «Заколку для волосся» та «Підвіску для мобільного телефону». Імстичівські школярі виготовили з солоного тіста виріб «Троянда і виноград – красиве і корисне» і покрили його лаком.

Марина Куруц із Нижнього Болотного у витинанці «Оберіг» зобразила дерево, на якому ростуть квіти, та голубів як символ оберегу, а Тетяна Ракущинець у «Весільний» – зобразила весільний танок дівчат. Усе це доповнювала велика кількість малюнків на різну тематику.

Віра Биба, яка працювала з дітьми під час створення ними своїх конкурсних робіт, каже:

– Мої вихованці представили свої роботи в галузі графіки. В середньому діти працювали над кожною роботою близько місяця.

За словами директора закладу, в якому відбувалась виставка, Василя Бойка, кращі роботи візьмуть участь у 2-му загальнообласному етапі конкурсу, однак усі інші також стануть експонатами постійно діючої в стінах Іршавської районної станції юних туристів виставки.

Євген СВИЩО

 

Переглядів: 1380 | Додав: Phobos | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Copyright MyCorp © 2024