Понеділок, 29.04.2024, 10:24
Вітаю Вас Гость | RSS

Науково-технічній відділ Іршавського райЦПР

Меню сайту
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Грудень » 10 » Відбувся обласний відкритий конкурс учнівської молоді з інформаційних технологій.
16:07
Відбувся обласний відкритий конкурс учнівської молоді з інформаційних технологій.

Інформація - явище незрівнянно більш древнє, ніж сама людина. Уже природа у процесі своєї еволюції передавала закодовану інформацію в рослинах і живих організмах. З перших своїх кроків люди шукають і знаходять нові засоби передачі, збереження та обробки інформації. Однак ніколи раніше людство не накопичувало інформацію й знання настільки стрімкими темпами. Тому закономірним є те, що жодна галузь людської діяльності не зазнала такого розвитку як інформаційні технології. Саме вони були покликані збільшити ефективність та зручність використання різноманітних видів інформації. За останні десятиріччя інформаційні технології зазнали такого глобального поширення, що зараз уже важко уявити життя сучасної людини без них.

Обласний відкритий конкурс учнівської молоді з інформаційних технологій проводився 1-2 грудня 2012р. Закарпатським обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді . Конкурс проводився в номінаціях: "Офіс-менеджмент", "Веб-дизайн", "Програмування". Кожен з учасників конкурсу брав участь лише в одній номінації.

1 грудня 2012р. прибули і учасники двох команд Іршавського району  в Закарпатський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді. Одна команда захищала честь Іршавського району, інша – Іршавську районну станцію юних техніків. Нас гостинно зустріли, учасники конкурсу зареєструвались.

 

Склад комад Іршавської райСЮТ:

І команда - Головко Віктор Іванович, керівник гуртка «Комп’ютерна грамотність» при Приборжавській ЗОШ І-ІІІ ст.

п/п

Прізвище, ім’я учасника

Номінація

Рік народження

Клас, школа

Повна назва гуртка навчального закладу

1.

Піскун Павло

«Офіс-менеджмент»

1997

10 клас, Приборжавська ЗОШ І-ІІІ ст.

Комп’ютерна грамотність

2.

Чіка Михайло

«Веб-дизайн»

1997

10 клас, Іршавська райСЮТ

Інформаційні технології

3.

Ваш Юрій

«Програмування»

1996

10 клас, Іршавська райСЮТ

Інформаційні технології

 

ІІ команда - Кертис Олеся Іллічна, керівник гуртка «Користувач ПК».

п/п

Прізвище, ім’я учасника

Номінація

Рік народження

Клас, школа

Повна назва гуртка навчального закладу

1.

Фулей Наталія

«Офіс-менеджмент»

2000

7 клас, Довжанська ЗОШ І-ІІ ст.

Користувач ПК

2.

Кудацький Валерій

«Веб-дизайн»

1997

10 клас, Іршавська райСЮТ

Інформаційні технології

3.

Чепа Андрій

«Програмування»

1996

10 клас, Іршавська райСЮТ

Інформаційні технології

Учасники номінації "Програмування" виконували конкурсні завдання у корпусі інженерно технічного факультету УжНУ, а учасники номінацій "Офіс-менеджмент", "Веб-дизайн", виконували конкурсні завдання в Ужгородській спеціалізованій школі І-ІІІ ст. №3 з поглибленим вивченням англійської мови.

 

 

Учасники дотримувались Положення про конкурс, правил його проведення, норм і правил техніки безпеки, дбайливо ставилися до обладнання, приладів, інструментів тощо.

Робочі місця, практичні завдання конкурсу з інформаційних технологій надавались так, щоб забезпечити рівні можливості всім учасникам і сприяли повному виявленню досягнутого рівня знань, вмінь та фахової майстерності кожного з них.

Учасники виконували конкурсні завдання, сторонні особи, в тому числі керівники команд, залишили приміщення, де працюювали учасники змагань. Категорично заборонялося втручання сторонніх осіб в перебіг конкурсу.

Після виконаня конкурсних завдань відбувся переїзд учасників номінацій "Офіс-менеджмент" та "Веб-дизайн" у корпус інженерно технічного факультету УжНУ, де  відбувся захист домашнього завдання.

Для захисту домашнього завдання учасником представляється 1 робота з номінацій "Офіс-менеджмент", "Веб-дизайн", "Програмування". Час, відведений для демонстрації та захисту домашньої роботи — до  10 хвилин (6хв. - демонстрація +4хв. - відповіді на питання).

2 грудня 2012р. підбиття підсумків конкурсу та нагородження переможців. Круглий стіл керівників команд. Обмін досвідом. Учасники двох команд Іршавської райСЮТ продемонстрували свої можливості і здобули значні особисті результати:

 ІІІ місце в номінації "Веб-дизайн":

1. Чіка Михайло, вихованець Іршавської райСЮТ, гурток «Інформаційні технології»;

2. Кудацький Валерій, вихованець Іршавської райСЮТ , гурток «Інформаційні технології».

Дипломоми за активну участь в номінації  "Офіс-менеджмент" отримали:

1. Піскун Павло, учень 10 класу  Приборжавської  ЗОШ І-ІІІ ст., гурток Комп’ютерна грамотність.

2. Фулей Наталія, учениця 7 класу Довжанської ЗОШ І-ІІ ст., гурток «Користувач ПК».

Учасники конкурсу зрозуміли, що все,  як і в природі взаємопов’язано, як повітря, вода і земля, так і сучасне життя зв’язане з інформаційними технологіями. Сьогодні успіх буде мати той заклад, який володіє найсучаснішими комп’ютерними технологіями. Значного прогресу можна досягти в галузі освіти з впровадженням відповідних інформаційних компю’ютерних технологій, які зможуть зробити процес здобуття освіти більш гнучким, індивідуалізованим і одночасно нададуть змогу вихованцям використовувати глобальні ресурси для навчання, спілкуватись та обмінюватись досвідом із вихованцями інших міст, країн тощо.

Вихованці зробили для себе самооцінку, що має велике значення для теперішнього і майбутнього, зрозуміли, що інформаційні технології полегшують навчання на заняттях, сприяють розумовій діяльності, необхідній для системного навчання. Досвід спілкування з іншими учасниками конкурсу дав стимул до самовдосконалення та поглиблення набутих знань, умінь і навичок.



<!--[endif]-->

Переглядів: 863 | Додав: Phobos | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Copyright MyCorp © 2024