Понеділок, 29.04.2024, 14:37
Вітаю Вас Гость | RSS

Науково-технічній відділ Іршавського райЦПР

Меню сайту
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Вересень » 10 » Шлях до перемоги!
17:08
Шлях до перемоги!

Шлях до перемоги!

      Нелегка праця науковців. Кожного дня вони стараються, докладають зусилля для здійснення своєї мети. І хоч зараз здається, що наука досягла найвищого розвитку, юні науковці підтримують цей напрям і розвиваються для того щоб в майбутньому здобувати вершини. І саме цим шляхом пішла  учениця 9 класу Осійської загальноосвітньої школи І- ІІІ ступенів Юріна Марія.

   Поспілкувавшись з нею, на наше питання «Чи важко юним науковцям?», вона відповіла:

  • Так,звичайно. Адже, ми повинні більше вчитися, більше приділяти свій вільний час на вивчення предметів обраного профілю. Навіть, якщо ми пишемо наукову роботу або готуємось до захисту, це вже вдвічі складніше. Ми обов’язково повинні знати англійську мову, адже  іноді нам випадає можливість поспілкуватися з науковцями – геніями з інших держав, і саме тут дуже потрібна ця мова.

   Звичайно, будь-яка праця має результат.  «А з чого почався перший твій успіх?»:

  • Найпершою радістю для мене була перемога в місті Києві навесні 2013 року. Тоді, я була ученицею 6 класу. Тема науково-дослідницької роботи була «Пошук найбільш ефективного способу  вегетативного розмноження картоплі». Поїхавши до Києва захищати роботу, спочатку було досить боязно, втім я старалась і отримала ІІІ місце, і як не дивно, це стало для мене стартом. Ну, а вже далі,  продовжувала писати наукові роботи і захищати їх, що згодом перетворилось для мене в задоволення.

      Дуже добре, коли роблячи якусь справу ти маєш до неї цікавість. Адже, якщо є цікавість то є продовження, є досягнення, є успіх. «Оскільки ти не зупинялась, що стало наступним?»:

  • Звичайно я вже не зупинялась, бо вже не було сенсу. Тим більше, я зрозуміла, що Мала Академія Наук України – це саме те, з чим я хочу пов’язати своє майбуття.  Разом з науковим керівником, ми знову робили дослідження на тему «Гірська річка Синявка - об’єкт рекреації» і в жовтні 2014 року представляла даний проект на Всеукраїнському конкурсі науково-дослідницьких робіт для учнів 6-8 класів НЦ Малої академії Наук України, що проходив в Києві. На цей раз було важче, адже я розуміла, що повинна попрацювати на всі 100% . Було важко, тому що  було багато учасників, які були сильними суперниками і кожен з них мав бажання перемогти. Після захисту   роботи від учасників та журі конкурсу було дуже багато запитань, адже робота була цікава і дуже насичена матеріалом. Згодом, нам оголосили результати, і я навіть повірити не могла, що отримала І місце. В цей момент, я зрозуміла, що  досягла мети, яку поставила на початку роботи. Я була в захваті від самої себе.

    Такий успіх цієї юної дівчини вражає, адже іти шляхом науки не так вже й легко. Такі діти, повинні працювати надзвичайно багато. Вони, повинні бути зацікавленими в тому, що вони вивчають. Знати свою ціль, чого вони бажають досягти.

    «Після цього,  ти ще десь приймала участь?»

  • Так, без сумнівів. В червні місяці цього року навчалася у науковій літній школі Малої Академії Наук України. Це було надзвичайно. Майже весь час навчались, вільний час був тільки після вечері. Нас навчали найкращі викладачі найпрестижніших університетів України. Протягом дев’яти днів ми слухали лекції і виконували практичні роботи з основ дослідницької діяльності, поглибивши знання з профільних дисциплін і ознайомившись із загальними правилами та рекомендаціями щодо проведення наукових досліджень. Вивчення хімії і біології не обмежилося проведенням лекційних і практичних занять. Викладачі застосували нову методику подання матеріалу: паралельно з навчанням всі учасники школи отримали теми наукових робіт, які  мали дослідити протягом семи днів і презентувати в передостанній день. Дійсно, написати наукове дослідження за такий короткий термін це дуже важко. Нам всім було нелегко, проте, кожен з нас намагався виконати це завдання. Ну і звичайно, по закінченні школи  всім учасникам видали свідоцтво про закінчення наукової літньої школи.

Ну і зовсім недавно, з метою висвітлення нових форматів та втілення інноваційних підходів науково-дослідницької роботи, використання сучасних міжнародних практик виявлення та розвитку наукового потенціалу юнацтва і молоді, Національним центром „Мала академія наук України” відбувся  конкурс на створення творчого, соціального (мотиваційного) відеоролику для висвітлення і популяризації унікального науково-освітнього комплексу України – „Міжнародного науково-креативного кемпу МАНЛАБ” (в Пущі-Водиці, м. Київ), на базі Національного центру Малої академії Наук України. 1 вересня, мені повідомили про результати чергового конкурсу «МАНЛАБ твоїми очима» в якому  брала участь. Цей конкурс проходив за трьома номінаціями «Глядацька симпатія», «Юний науковець» і «Почесний МАНівець». Для участі потрібно було зняти відео з певною темою ( https://www.youtube.com/watch?v=IUkfEaUg2N0). Завдяки користувачам соціальної мережі Facebook я перемогла в номінації «Глядацька симпатія». Дві інші номінації оцінювали експертне журі в місті Києві, і мені вдалося здобути перемогу і в другій номінації «Почесний МАНівець». Я впевнена, що буду продовжувати в тому ж дусі, буду старатись і навчатись, адже в наступному 2016 році навчатимусь безкоштовно у Міжнародній школі MANLAB.CAMP.

    «Хто з самого початку підштовхнув тебе до виконання наукової роботи? І звідки ти дізналася про Малу Академію Наук України?»

  • Звичайно, з самого початку цьому посприяла Митровцій Любов Василівна – прекрасний, обізнаний керівник і вчитель біології  Осійської ЗОШ І – ІІІ ступенів. Ще на початку вона допомагала мені в труднощах, саме вона навчила мене багато чому. Про МАН вона розповіла батькам, які підтримали її і із цього всього це і почалося.  

Все, що я зараз маю це завдяки підтримки батьків, власної наполегливості та знань наданих науковим керівником. Ну і звичайно, в будь- яких питаннях я зверталась за допомогою до Половки Марії Іванівни,завідувача відділенням науково-дослідницьких робіт Іршавської районної станції юних техніків, яка завжди мене підтримувала і допомагала, та директора  Іршавської районної станції юних техніків Василя Васильовича Бойко,за що я їм щиро вдячна.

      «Що б ти побажала іншим?»

  • Найперше – це наполегливість, бо якщо нема наполегливості – немає результату. Завжди потрібне терпіння, адже щоб отримати результат, необхідна і витримка, і старання. Не менш важливою є ціль, ви повинні знати чого ви прагнете в житті. Ну і найпростіше: досліджуйте, розвивайтесь, цікавтесь і пам’ятайте – МИ будуємо і розвиваємо країну. Ми повинні старатись для блага України.
Переглядів: 819 | Додав: Phobos | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Copyright MyCorp © 2024