Понеділок, 29.04.2024, 18:46
Вітаю Вас Гость | RSS

Науково-технічній відділ Іршавського райЦПР

Меню сайту
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Квітень » 9 » Писанкове розмаїття
15:48
Писанкове розмаїття

Писанкове розмаїття

Українська писанка,
Як дитяча пісенька.
Як бабусина казка,
Як матусина ласка.

А. Камінчук

      Великдень – «Великий день» для єдності родини, це час коли рідні та друзі бажають однин одному доброго здоров’я та добробуту. Невід’ємним атрибутом Великодня є писанка. Мудрі люди кажуть: «У світі доти існуватиме любов, доки люди писатимуть писанки».

     Писанка — символ України, національне культурне надбання, котре репрезентує неповторну сутність українського народу та нерозривну єдність з попередніми поколіннями.

     В Іршаві, як ніде в іншому місті, намагаються дотримуватися, відроджувати та берегти українські традиції. Уже традиційно у перед великодній час, керівники гуртків і гуртківці Іршавської районної станції юних техніків долучилися до Великодніх заходів Іршавського районного будинку культури та  районного будинку дитячої творчості.

     З метою залучення школярів до системи культурних і духовних цінностей, історичної спадщини українського народу та традицій національної культури, в приміщенні РБДТ проходив ІІІ фестиваль  з писанкарства «Котися писанко…», де вихованці гуртків райСЮТ, а саме: Довганич Аліна, вихованка гуртка «Природа і фантазія» при Довжанській ЗОШ І-ІІІ ст., керівник Маланка Т.Ф., Лучка Ірина, вихованка гуртка «Рукоділля» при Іршавській гімназії, керівник Ажипа Н.Й., Хомечко Наталія, вихованка гуртка «Писанкарство» при Великораковецькій ЗОШ І-ІІІ ст., керівник Огняник Г.Ю., Горзов Олександра, вихованка гуртка «ПТМ» при Білківській ЗОШ І-ІІІ ст., керівник Ливдар С.І., Дубровська Ніколь, вихованка гуртка «Паперопластика» при Заболотнянській ЗОШ І ст., керівник Троян Н.П., проводили майстер-класи в різних техніках: пайп-арт, оздоблення писанки ниткою, в техніці квілінг, в’язання гачком, традиційна писанка. Дитячі вироби вражали майстерністю, витонченістю, незвичністю та фантазією. Всі бажаючі, дорослі і діти мали змогу самостійно спробувати виконати писанку в техніці, яка їм більше сподобалася. Вихованці  які проводили майстер-клас, були нагороджені солодкими подарунками та  грамотами відділу освіти.

       У другій половині дня районний будинок культури проводив акцію «Іршавська писанка воїнам  в АТО», де учні дитячих шкіл мистецтв району та вихованці гуртків позашкільних установ (райСЮТ та РБДТ), спільно проводили аукціон-виставку писанок. Жителі міста та району мали змогу придбати писанки. Під час урочистої частини наша установа нагороджена грамотою Іршавської райдержадміністрації  та Іршавської районної ради.

      Також, на центральній площі міста були розміщені дві великодні дерева від Іршавської райСЮТ та РБДТ.

 За сприяння міського голови Степана Степановича Бобика, керівники гуртків райСЮТ Молнар Олександр Михайлович та Огняник Ганна Юріївна прийняли участь у розписі найбільшої писанки району. Ці великодні атрибути протягом Великодніх свят зможуть побачити жителі та гості міста.

     Сподіваємось, що ці великодні заходи, у такий нелегкий для України час, вселять в серця людей віру і надію у краще майбутнє.

 

Переглядів: 1117 | Додав: Phobos | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Copyright MyCorp © 2024