Четвер, 02.05.2024, 21:49
Вітаю Вас Гость | RSS

Науково-технічній відділ Іршавського райЦПР

Меню сайту
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Грудень » 18 » MANLAB.CAMP приймав юних біологів та хіміків
17:03
MANLAB.CAMP приймав юних біологів та хіміків

MANLAB.CAMP  приймав юних біологів та хіміків

     У Міжнародному центрі дитячої наукової творчості MANLAB.CAMP з 19 по 23 листопада пройшла осіння сесія Всеукраїнської наукової хіміко-біологічної школи Малої академії наук, участь у якій взяли 39 учнів. Двоє з яких – Юріна Марія, вихованка секції «Загальна біологія» при Осійській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів та Кудло Марія, вихованка секції «Хімія» при Білківській загальноосвітній  школі І-ІІІ ступенів.

     Старт знайомства і навчання відбувся під час психологічних вправ на інтеграцію та командоутворення групи, які для школярів організувала доцент кафедри культурології Інституту філософської освіти і науки НПУ імені М. П. Драгоманова, тренер з програми «Філософія для дітей» Юлія КРАВЧЕНКО.

     Перше лекційне заняття «Індикатори – хімічні хамелеони» провела науковий співробітник відділу полімерних композитів Інституту хімії високомолекулярних сполук НАН України, кандидат хімічних наук Ірина БЕЙ. Лекцію про збереження, реалізацію і передачу спадкової інформації прочитала молодший науковий співробітник відділу молекулярної генетики Інституту молекулярної біології і генетики НАН України Світлана АНТОНЕНКО.

     Після лекцій учасники школи виконували експериментально-дослідницькі роботи «Кислотно-основні індикатори, які завжди поруч», «Сучасні методи дослідження та ідентифікації хромосом. Особливості організації хромосом у різних біологічних групах. Геном людини» і «Молекулярна організація хромосом».

     Переконані, що у слухачів школи планів і мрій щодо особистісного розвитку і навчання багато. Допомогти юним дослідникам реалізувати їх «зараз і тут» через систему позашкільної освіти є посильною місією працівників і партнерів Малої академії наук України.

Круглий стіл:«З Україною в серці»

       19 листопада на базі Іршавської районної станції юних техніків  проведено засідання круглого столу «З Україною в серці», у якому взяли участь міський голова м. Іршави С.С. Бобик, головний спеціаліст відділу освіти Іршавської райдержадміністрації А.А. Андрішко, директор закладу В.В. Бойко а також вихованці секцій загальноосвітніх навчальних закладів І-ІІІ та І-ІІ ступенів та Іршавської гімназії. Метою заходу  було - виховувати почуття патріотизму, національної гордості, любові до рідного краю, розуміння своєї причетності до всіх подій, що відбувалися в Україні; формувати переконаність у нетлінності духовних скарбів народу, підтримувати прагнення кожної особистості до духовного, інтелектуального, творчого та фізичного розвиту задля розквіту держави в цілому.

            В ході роботи засідання круглого столу кожен учасник мав можливість обґрунтувати основні причини міграції до різних країн світу. Адже міграція, на сьогодні, стає одною з найбільш обговорюваних тем у суспільстві. Певна частина людей, отримавши можливість вибирати і мігрувати, користуються такою перспективою. Нерідко, коли до України приїжджають заробітчани, діаспора, особливо ті, які перебувають за кордоном довший термін, схожі ментально і, навіть, зовнішньо, на тих представників націй, серед яких проживають. Притім, залишаються людьми української культури, тобто – українцями. Зрозуміло, що певний відсоток українців асимілюється, особливо діти мігрантів. Але, у своїй більшості, українці, опинившись за межами країни, знаходять спосіб для збереження своєї ідентичності. З доповідей вихованців можна робити висновок, що українці в діаспорі не тільки зберегли мову, традиції, мистецтво, а й в собі найталановитіших своїх представників розвинули українську літературу, культуру, науку.

Переглядів: 764 | Додав: Phobos | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Copyright MyCorp © 2024