Вівторок, 07.05.2024, 01:33
Вітаю Вас Гость | RSS

Науково-технічній відділ Іршавського райЦПР

Меню сайту
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Листопад » 22 » День української писемності та мови.
21:53
День української писемності та мови.

День української писемності та мови.

     Щоб мова тобі повністю відкрилася, маєш бути залюбленим в неї. (Олесь Гончар)

     9 листопада українська нація відсвяткувала День української писемності та мови. Цей день не залишили поза увагою керівники секцій та гуртків Іршавської районної станції юних техніків при Малораковецькій школі I-III ступенів.  З нагоди цього свята було проведено брейн-ринг «Ігри патріотів», у якому взяли участь команда 8 класу «Лінгвісти» та команда 9 класу «Голос нації». Учні показали, що наскільки добре вони знають нашу мову та її історію. Атмосфера творчості та змагальності не полишала клас до кінця гри.

     Захід був пізнавальний та цікавий не тільки для учасників, а й для глядачів, які  змогли дізнатися багато нового про відомості з української мови. Усі команди були впевнені у своїй перемозі та намагались швидше давати відповіді на поставлені запитання. Їх наполегливості та завзятості можна було лише позаздрити.

     Порадувала свято своєю присутністю завідувач відділенням науково-дослідницьких робіт  Половка Марія Іванівна та заступник  директора школи Яцканич Наталія Михайлівна, які виступали у ролі членів журі і оцінювали дружню гру.

     Запекле і напружене змагання закінчилося перемогою команди «Голос нації». Команда «Лінгвісти» посіла почесне друге місце. Обидві команди були нагороджені грамотами та  призами у вигляді сови, яка символізує символ мудрості.

     Керівники гуртків (Троян Н. П. «Паперопластика», Хила М. Ю. «Художня вишивка» та Староста Т. П. «Виготовлення сувенірів») підготували виставку найкращих робіт своїх вихованців. Також можна було побачити виставку книг, яку підготували керівники гуртків (Яцканич М. Ю. «Психологія», Яцканич М.В. «Українська мова» та Савко С. В. «Географія та ландшафтознавство»).

     Тож, пишайтеся своєю мовою та писемністю, пірнайте у їх глибини, вивчайте. Плекайте, не будьте байдужими….. «чистіша від сльози вона хай буде». 

Переглядів: 689 | Додав: Phobos | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Copyright MyCorp © 2024