Субота, 04.05.2024, 03:33
Вітаю Вас Гость | RSS

Науково-технічній відділ Іршавського райЦПР

Меню сайту
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Жовтень » 17 » Літня школа на Закарпатті
16:48
Літня школа на Закарпатті
8 червня в Ужгороді стартувала літня школа мистецтвознавства Малої академії наук. Розпочалася вона, як годиться, з урочистої частини. До юнацтва з найкращими побажаннями звернулися спеціаліст управління освіти і науки Закарпатської 
 
 
 
 

облдержадміністрації Леся Греба, професор Ужгородського національного університету, доктор фізико-математичних наук Іван Оначко,

в. о. ректора Закарпатського художнього інституту, професор, відомий культуролог і педагог Іван Небесник, голова Закарпатської обласної організації Національної спілки художників України Борис Кузьма.


Потім учасники ознайомилися з програмою літньої школи, надзвичайно цікавою і різноплановою. На допитливих дівчат і хлопців чекають лекції та практичні заняття зі станкового і пленерного живопису, архітектури, вишивки, гончарства, писанкарства, лозоплетіння, народного танцю.

Не забули організатори і про дозвілля. Слухачі школи вже запізналися один з одним на вечорі знайомств, переглянули виставу місцевого драматурга Д. Кешелі «Дорога до раю» в обласному музично-драматичному театрі, відвідали обласний краєзнавчий музей, художній музей Й. Бокшая, музей народної архітектури та побуту, здійснили оглядову екскурсію в замок «Паланок» у Мукачевому.

Під час перебування юних академістів в Іршавському районі 12 червня в Іршаському будинку дитячої творчості для юних мистецтвознавців виступали одні з кращих фольклорних колективів району: фольклорний ансамбль Білківської ЗОШ І-ІІІ ст. №2., вихованці студії «Ліра», колектив Лисичівської ЗОШ І-ІІІ ст. та учні Ільницької ЗОШ І-ІІІ ст..Учасники літньої школи Малої академії наук України дістали велике задоволення від виступів колективів Іршавського району – зал аплодував стоячи.

Після фольклорних виступів учні члени МАН відвідали краєзнавчий музей, 

13 червня юні мистецтвознавці побували  у музеї просто неба «Кузня "Гамора”» в с. Лисичево Іршавського району, де їх ознайомили з  в давньому Хусті та інших мальовничих куточках Закарпаття.

Завершаться обидві літні школи МАН 17 червня підсумковими заняттями і презентацією творчих досліджень слухачів.

 

Переглядів: 787 | Додав: Phobos | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Copyright MyCorp © 2024