П`ятниця, 19.04.2024, 18:11
Вітаю Вас Гость | RSS

Науково-технічній відділ Іршавського райЦПР

Меню сайту
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Травень » 18 » Знання+Здібності + Наполегливість = Результат
00:03
Знання+Здібності + Наполегливість = Результат

 

12 травня на базі Іршавської районної станції юних техніків проходило засідання круглого столу керівників секцій та вихованців відділення науково-дослідницьких робіт: «Знання+Здібності + Наполегливість = Результат».

 

       Учасників круглого столу привітали радник голови районної ради Ю.І. Фельцан, головний спеціаліст відділу освіти Іршавської райдержадміністрації А.А.Андрішко, директор Іршавської районної станції юних техніків – В.В. Бойко, керівники секцій, учасники та переможці ІІ (обласного) та Всеукраїнського етапів конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. 

Під час засідання круглого столу було підбито підсумки роботи відділення науково-дослідницьких робіт у 2015-2016 н.р.,  з акцентовано увагу на проблемних моментах позашкільного навчального закладу, обговорені пропозиції щодо перспектив розвитку співпраці закладу з навчальними закладами району та ВНЗ області. Обговорювалися шляхи підвищення результативності та преміювання учасників ІІ та ІІІ етапів Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів членів Малої академії наук України.  Наукові керівники, які підготували переможців ІІ, ІІІ етапів конкурсу поділилися досвідом вибору актуальних, малодосліджених тем наукових робіт з молодими керівниками. У свою ж чергу вихованці закладу поділилися позитивними враженнями  про здобуття перемоги у конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт та налаштували на позитивний результат майбутніх юних науковців. Адже, переможці конкурсу-захисту, крім медалей та подарунків, протягом наступного навчального року отримують стипендію Президента України, а вступники-2016 ще й додаткові бали до загального конкурсного балу; також деякі виші гарантують їм право на першочерговий вступ. Однак усі фіналісти змагання незалежно від зайнятого місця одержують найвагоміший приз, що не вимірюється жодними матеріальними перевагами чи пільгами, – досвід. Кожен із них, починаючи від бажання здійснити наукове дослідження і закінчуючи його захистом у

 столиці, пройшов свій урок самоствердження, яких у них ще попереду буде вдосталь.

          Приємно відзначити, що вже своїх наукових  доробках учні не лише осмислюють глобальні питання, а й пропонують шляхи розв’язання актуальних проблем  рідного краю – від поліпшення екологічної ситуації, підвищення ефективності виробництв до необхідних змін у гуманітарній політиці. Переконані: ті, хто з юних літ працює задля розвитку своєї територіальної громади, стануть справжніми рушіями необхідних суспільних змін.

   Під час підведення підсумків роботи засідання круглого столу запрошені гості подякували за невтомну роботу з юними дослідниками, адже це надзвичайно важка праця знайти серед великого числа допитливих очей майбутніх науковців і досягти з ними хороших результатів. Отже, ми переконані, що знання,  здібності, наполегливість вихованців стануть запорукою майбутніх успіхів нашої країни.

 

Переглядів: 678 | Додав: Phobos | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Copyright MyCorp © 2024