П`ятниця, 29.03.2024, 13:03
Вітаю Вас Гость | RSS

Науково-технічній відділ Іршавського райЦПР

Меню сайту
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Травень » 18 » Відбулася науково-практична конференція «Наш край – частина України»
00:14
Відбулася науково-практична конференція «Наш край – частина України»

     11 травня 2017 року напередодні відзначення дня музеїв в Україні (відзначається 18 травня) в КЗ НВК Смологовицькій ЗОШ І-ІІ ступенів – дитячий садок відбулася науково-практична краєзнавча конференція «Наш край – частина України». Організаторами конференції виступили вчитель біології, керівник зразкового шкільного краєзнавчого музею, шкільного лісництва Пинзеник М.Ю. та вчитель історії керівник гуртків МАН секція «Географія та ландшафтознавство» Глеба Я.Ф.

     Програмою конференції було передбачено привітання гостей учасниками екологічної бригади шкільного лісництва, доповіді учнів МАН на круглому столі, екскурсія шкільним краєзнавчим музеєм, виїзна екскурсія до архітектурної пам’ятки ХVIII ст. дерев’яної Введенської церкви в село Локіть для ознайомлення з її сучасним станом та підведення підсумків конференції.
     В ході теоретичної частини (круглий стіл) учні-члени МАН зробили 7 доповідей: «Палеостратовулкан Дехманів в структурі проектованого геопарку Вулканічні Карпати» (Шкіря Яна), «Історія релігії та церкви в селі Локіть Іршавського району» (Демчик Корнелія), «Значення НПП Зачарований край для природоохоронної діяльності на Великодільському пасмі» (Мочарко Руслан), «Первоцвіти Іршавщини та їх охорона» (Шелельо Іванна), «В’ячеслав Максимович Чорновіл – людина, яка пробудила Україну (до 80-ти річчя від дня народження)» (Шкіря Яна), «Причини та наслідки всихання ялинових лісів (Picea Abies) на Великодільському пасмі» та «Ніхто не забутий, ніщо не забуте» (Котубей Ростислав).
      Під час обговорення доповідей виступили гості конференції, зокрема директор Іршавської станції юних техніків Бойко В.В. та завідувач відділом науково-дослідницьких робіт МАН Половка М.І. Колеги висловили хороші враження від рівня підготовки доповідей учнями та роботи секції «Географія та ландшафтознавство» при школі. На заході був присутній заступник лісничого Великодільського лісництва Синетар І.В., який вміло доповнив доповіді учнів по природі краю та подав цікаву ідею щодо захисту цінних об’єктів геології та геоморфології даної території. Цікавими були виступи представників НПП «Зачарований край» головного лісничого парку Феннич В.С., лісничого Маргіта В.М., інженера з охорони праці Бойко Г.В. з питань діяльності установи, охорони первоцвітів та причин всихання хвойних лісів відповідно. Цікавими фактами про дерев’яний храм села Локіть та діяльність В’ячеслава Чорновола на Закарпатті доповнив доповіді учнів директор Іршавського районного історико-краєзнавчого музею, патріот рідної землі Світлинець А.А.
      
На круглому столі хвилиною мовчання було вшановано пам’ять Героя України В’ячеслава Чорновола, якому цього року мало б виповнитися 80 років. Завершився круглий стіл покладанням квітів до пам’ятника воїнам часів Другої Світової війни в парку перед школою та виконанням гімну України.

       Наступною практичною частиною конференції була екскурсія шкільним краєзнавчим музеєм. Зокрема, гості побачили цікаві експонати у відділах: «Історія краю», «Народознавство» та «Охорона природи». Екскурсію провела керівник музею Пинзеник М.Ю.
Цікавою була екскурсія до Введенської церкви села Локіть. Тут учасники конференції побачили унікальну сакральну пам’ятку архітектури побудовану в 1734 році.
       На підсумковій частині виступили гості заходу – радник голови Іршавської районної ради Фельцан Ю.І. та Чорнопотіцький сільський голова Бабинець Ю.І., які високо оцінили рівень проведеної конференції. Підвели підсумки науково-практичної конференції директор НВК Смологовицької ЗОШ І-ІІ ст. – дитячий садок Пензеник М.М. та завуч школи Глеба Н.І., які подякували гостям за участь у заході.

Переглядів: 742 | Додав: Phobos | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Copyright MyCorp © 2024