Четвер, 25.04.2024, 13:12
Вітаю Вас Гость | RSS

Науково-технічній відділ Іршавського райЦПР

Меню сайту
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Травень » 31 » Перемоги здобуті знаннями і наполегливістю
23:55
Перемоги здобуті знаннями і наполегливістю

  

Найвищою нагородою праці вчителя є успіхи його учнів. Педагогічна наука твердить, що всі діти є обдарованими, тільки вчителеві потрібно прикласти багато клопіткої праці, неймовірне терпіння, кожного дня до останку віддавати свою енергію, чекаючи наступного ранку, як зійде сонечко, зустрічі з своїми учнями.

   Можливість готувати обдарованих дітей до вступу у вищі навчальні заклади дає територіальне відділення Малої академії наук України, яке працює при Іршавській станції юних техніків. В Осійській загальноосвітній школі І-ІІІ ступеня діє гурток секції «Хімії та біології»  МАН,  де учні пишуть науково-дослідницькі роботи, готують їх до захисту. Хороших успіхів досягла учениця 9 класу Юріна Марія. В цьому навчальному році вона посіла перше місце на обласному конкурсі-захисті МАН у відділенні екології . Її НДР «Гірська річка Синявка як об’єкт рекреації» на Всеукраїнському конкурсі-захисті МАН зайняла 4 місце. Марійка займається науково-дослідницькою роботою з 5 класу. Добре знається з інформаційними технологіями. Вивчила вимоги до оформлення НДР, разом з керівником постійно вишукує нові теми, а це майже основне в науковій роботі.

   Її досягнення досить значні:

  • Всеукраїнський конкурс дослідницько-експериментальних робіт з природознавства «Юний дослідник», м.Київ 2013 рік, ІІІ місце;
  • Всеукраїнський конкурс науково-дослідницьких робіт для учнів 6-8 класів, м.Київ 2014 рік, І місце;
  • Всеукраїнська наукова літня школа Малої академії наук України хіміко-біологічного профілю, літо 2015;
  • Міжнародний науковий креативний кемп MANLAB.CAMP (конкурс на зняття відеоролика) «MANLAB.CAMP твоїми очима», м.Київ 2015 рік, І місце (секція «Глядацька симпатія») та І місце (секція «Юний науковець»);
  • Всеукраїнська наукова профільна школа хіміко-біологічного профілю, м.Київ 2015;
  • Всеукраїнський конкурс-захист Малої академії наук України, м.Ужгород 2016 рік, І місце;
  • Всеукраїнський конкурс-захист Малої академії наук України, м.Київ 2016 рік, IV місце;
  • Всеукраїнський конкурс винахідницьких та раціоналізаторських проектів еколого-натуралістичного напряму, м.Київ 2016 рік, ІІ місце.

   Учениця дуже багато часу проводить над НДР, опрацюванням матеріалу, дослідженнями, оформленням, редагуванням. Це помітив її менший брат, учень 7 класу Осійської ЗОШ І-ІІІ ступенів Юріна Василь, який теж, займаючись в гуртку МАН, написав науково-дослідницьку роботу на тему «Особливості харчування довгожителів села Осій». Юні науковці зареєструвалися на участь в Всеукраїнському конкурсі винахідницьких та раціоналізаторських проектів еколого-натуралістичного спрямування. Заочний етап завершився для них успішно, їх запросили до міста Києва представляти Закарпатську область в даному конкурсі. В результаті чого, вони порадували керівника та батьків – Марійка ІІ місцем та срібним кубком, Василько ІІІ місцем з призами.

   Успіхам учнів сприяє турбота та розуміння їх батьків. Доречними завжди є поради директора  Іршавської СЮТ Бойка В.В. та Половки М.І. завідувача відділенням науково-дослідницьких робіт Іршавської районної станції юних техніків.

   Крім переможців, в гуртку займаються інші обдаровані діти, зокрема Березнай Олександра, Мудранинець Марія. Вони вже склали на літо план власних досліджень.

   Бажаю всім майбутнім нашим юним науковцям великих успіхів у навчанні на благо нашої держави!

 

Любов Митровцій

Керівник гуртка МАН

Переглядів: 612 | Додав: Phobos | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Copyright MyCorp © 2024