П`ятниця, 19.04.2024, 14:34
Вітаю Вас Гость | RSS

Науково-технічній відділ Іршавського райЦПР

Меню сайту
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Жовтень » 24 » ПАТРІОТИЧНЕ ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ В УМОВАХ ПОЗАШКІЛЬНОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ
23:57
ПАТРІОТИЧНЕ ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ В УМОВАХ ПОЗАШКІЛЬНОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ

     На сучасному етапі українського державотворення надзвичайно актуальною є проблема виховання у молодого покоління патріотичних почуттів, активної громадянської позиції, сприяння усвідомленню учнями свого громадянського обов'язку на основі національних і загальнолюдських духовних цінностей. Патріотизм є нагальною потребою держави, якій необхідні національно свідомі громадяни, здатні забезпечити країні гідне місце цивілізованому світі, особистості, які своєю діяльністю, любов'ю до Батьківщини прагнуть створити суспільство, зацікавлене в тому, щоб саморозвиток особистості, становлення її патріотичної самосвідомості здійснювалися на моральній основі та визнанні пріорітету прав людини.

      На сьогодні позашкільні навчальні заклади здійснюють належне патріотичне виховання дітей та молоді є організаторами масових патріотичних заходів, військово-патріотичних ігор, змагань, конкурсів, фестивалів. Таким позашкільним закладом є Іршавська станція юних техніків. Метою патріотичного виховання нашого закладу є сприяння вихованню у молодого покоління патріотизму, формування особистості на засадах духовності, моральності, толерантності, забезпечення створення умов для інтелектуального, культурного та фізичного розвитку. Передусім у нашому закладі  проводяться патріотичні акції: доброчинна діяльність на підтримку воїнів АТО, акції пам'яті героїв Небесної Сотні, відзначення Дня пам'яті та примирення та вшанування полеглих у Другій світовій війні. Також  в Іршавській  станції виконується психологічний  напрям – він полягає в формуванні в вихованців високої психологічної стійкості, готовності до виконання складних та відповідальних завдань за будь-яких умов обстановки, формування найважливіших психологічних якостей, необхідні для успішного життя в суспільстві. Розроблення рекомендацій щодо посилення патріотичної спрямованості програм, матеріалів, друкованих засобів масової інформації; Недопущення в закладі пропаганди  масової інформації культу насильства, жорстокості і бездуховності, поширення інших матеріалів, що підривають суспільну мораль; підтримка засобів масової інформації, теле - та радіопрограм, інтернет центрів, спрямованих на патріотичне виховання підростаюче покоління.

     Патріотичне виховання є складовою частиною загального виховного процесу, являє собою систематичну і цілеспрямовану діяльність, формування у громадян високої патріотичної свідомості, почуття любові до України, готовності до виконання громадянських і конституційних обов'язків. 

Переглядів: 623 | Додав: Phobos | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Copyright MyCorp © 2024