Вівторок, 23.04.2024, 16:00
Вітаю Вас Гость | RSS

Науково-технічній відділ Іршавського райЦПР

Меню сайту
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Листопад » 14 » Любов Василівна Митровцій - вчитель, науковий керівник
22:46
Любов Василівна Митровцій - вчитель, науковий керівник

Вчитель, науковий керівник чи будь-яка людина,

Яка працює  з дітьми, відкрита для них з усіх боків.

Дитяче критичне око і вухо оцінюють все дуже прискіпливо.

Тому неможливо навчати учнів працьовитості, наполегливості, чесності тільки настановами -

Треба працювати разом з ними і поруч з ними. 

   Існує наука про виховання -  педагогіка. Але виховувати людину -  це, скоріше,  мистецтво. І навчитися цьому мистецтву теоретично неможливо. Може тому з великою увагою ми розглядаємо досвід людей, що наділені справжнім талантом педагога. 

   Любов Василівна Митровцій присвятила своє життя науково-педагогічній роботі з дітьми. Її особистий інтерес до природи, її таємниць і ресурсів з любов’ю перелився через натхненну працю у вихованців. Для багатьох школярів Осійської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, зацікавлених даним напрямком, зустріч з Любою Василівною стала важливим переломним етапом їх життя на шляху до професійного самовизначення.  

   З 2007 року Любов Василівна розпочала педагогічну діяльність за сумісництвом у Іршавській районній станції юних техніків на посаді керівника секції «Загальна біологія» Малої академії наук України.

   За час роботи керівником секції Любов Василівна підготувала багатьох переможців та учасників ІІ (обласного) етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. Це Василь Павлище, його тема: «Раритетні рослини болота «Чорне багно» була відома йому з дитинства. Про це свідчили фото, де Василь шестилітнім хлопчиком знаходиться разом з відомим вченим, вже покійним В.І. Комендарем, серед вересового килима «Багна», яке він змалечку кожного року обходив.

    Вчені з Києва, які вивчали флору і фауну теперішньої території сучасного НПП «Зачарований край» бували в родині Павлищів, тому у Василя і його брата Юрія альтернативи професії біолога не було. Юрій також вихованець МАН, працює екологом, а Василь закінчує біологічний факультет УжНУ.

    Ірина Чепа, з науково-дослідницькою роботою «Фізичний розвиток підлітків». Ірина провела обстеження учнів школи за їх згодою. Досліджувались зріст, вага, сила руки, артеріальний тиск, частота серцевих скорочень, також артеріальний тиск без навантаження, після навантаження. Зробила висновки. Порівняла результати своїх досліджень із нормами всесвітньої організації охорони здоров’я. Після презентації  роботи в Іршаві, де зайняла І місце, в Ужгороді на обласному конкурсі-захисті МАН посіла ІІІ місце, де конкурентами у неї були учні, науковими керівниками яких були викладачі з Ужгородського національного університету. Своєю професією Ірина обрала медицину, яку вивчає в Берегівському медичному коледжі.   

    Протягом останніх 3 років Любов Василівна займається з ученицею 10 класу Осійської ЗОШ І-ІІІ ступенів Марійкою Юріна, яка неодноразово ставала переможцем різних конкурсів обласного та Всеукраїнського рівнів:  

 - Всеукраїнський конкурс дослідницько-експериментальних робіт з природознавства «Юний дослідник», м. Київ 2013 рік, ІІІ місце;

  • Всеукраїнський конкурс науково-дослідницьких робіт для учнів 6-8 класів, м. Київ 2014 рік, І місце;
  • Всеукраїнська наукова літня школа Малої академії наук України хіміко-біологічного профілю, літо 2015;
  • Міжнародний науковий креативний кемп MANLAB.CAMP (конкурс на зняття відеоролика) «MANLAB.CAMP твоїми очима», м. Київ 2015 рік, І місце (секція «Глядацька симпатія») та І місце (секція «Юний науковець»);
  • Всеукраїнська наукова профільна школа хіміко-біологічного профілю, м. Київ 2015;
  • ІІ (обласний) етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, м. Ужгород 2016 рік, І місце;
  • Всеукраїнський конкурс-захист науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, м. Київ 2016 рік, IV місце;
  • Всеукраїнський конкурс винахідницьких та раціоналізаторських проектів еколого-натуралістичного напряму, м. Київ 2016 рік, ІІ місце;
  • Всеукраїнська наукова профільна школа хіміко-біологічного профілю, м. Київ 2016;

         Слід згадати вихованців Осійської ЗОШ І-ІІІ ступенів Черничко Тетяну, Ломага Марію, Мудранинця Івана. Тетяна наразі є студенткою УжНУ, Марія – Харківської академії внутрішніх справ. Мудранинець Іван в цьому році став студентом УжНУ.

    Участь учнів Любові Василівни у різних наукових конкурсах відкриває для них нові горизонти. Вони стають менш сором’язливими, більш самостійними, впевненими в собі та в своїх знаннях.

    У майбутньому хочеться побажати мудрому наставнику, керівнику  та її вихованцям продовжувати брати участь у різних наукових конкурсах і конференціях, при цьому залишатися взірцем для школярів району. 

Переглядів: 594 | Додав: Phobos | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Copyright MyCorp © 2024