Четвер, 25.04.2024, 12:11
Вітаю Вас Гость | RSS

Науково-технічній відділ Іршавського райЦПР

Меню сайту
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Квітень » 7 » Юні історики завітали до історико-краєзнавчого музею
08:44
Юні історики завітали до історико-краєзнавчого музею

  

     Днями до історико-краєзнавчого музею завітали вихованці секції «Історія України» (наук. кер. Воскобійник М.О.). Директор музею, Світлинець А.А., у хронологічному порядку познайомив учнів з історичним розвитком регіону. Екскурсію розпочав з експозиції  епохи кам’яного віку (палеолітична стоянка у с. Малий Раковець), епоха бронзи і заліза (Лозянська гора, урочище Вацковець, городище Стремтура), виникнення укріплених слов’янських городищ (околиці сіл Білки, Арданово, Чорний Потік, Осій), епохи середньовіччя (руїни Броньківського замку) і виникнення сучасних поселень, періоду XVIII-XIX століть (заснування Імстичівського монастиря, повстання Ракоці і бій повсталих селян-курців біля с. Довге, будівництво Довжанського замку, заснування водяної кузні «Гамора» у с. Лисичово), розвиток регіону за часів Чехословацької республіки, проголошення незалежної держави Карпатська Україна, угорська окупація, прихід Червоної армії і утвердження радянської влади, новітній період і сьогодення.

   Найбільшу увагу у вихованців привернули експонати новітньої історії України, які прибули прямо з місць бойових дій на сході країни - бронежилет, фрагменти розірваної ракети - «Град» та РПГ, кобура з пістолета, металеві ящики з-під патронів, осколки снарядів. Не обійшлося і без фотосесії - всі діти, без винятку, одягнувши на себе бронежилет, зробили фото на згадку.

     Отже,під час проведеної екскурсії учні мали змогу більш детально дізнатися про історію рідного краю не лише минулого а й теперішнього, ознайомитися з цікавими експонатами – кам’яними знаряддями праці епохи палеоліту, старовинною булавою та залізною шаблею, монетами і паперовими грошима початку ХХ століття та ще багато іншого.
 

 

 

 

 

Переглядів: 639 | Додав: Phobos | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Copyright MyCorp © 2024